Et stykke med sommer

Da de gamle jordbær blev fræset om såede jeg honningurt som efterafgrøde. Det var i en tør periode, og der blev ikke vandet, så der gik laaaang tid inden der skete noget. Men omsider kom der noget op – stadigvæk sent, og jeg tvivlede stadig på, om de ville nå at komme til at blomstre i år.

Det viste sig, at det ville de – så nu har jeg et fantastisk bed med de mest fantastiske blomster.

DSC_0848_2

Bierne er egentlig gjort klar til vinter – dvs. de er blevet behandlet mod varroamiden og har fået vinterfoder. Så de kan egentlig godt sætte sig i deres vinterklynge – dvs. den klump de sætter sig i om vinteren for at holde varmen – og holde fri.

Men et stykke med honningurt og en dag med solskinsvejr er åbenbart for fristende – så nu er der gang i flyvespalten, og bierne er ude for at hente den sidste sommer hjem.

DSC_0836DSC_0844

Ude i bedet er der en travlhed og en summen som på en varm sommerdag, og det er helt fantastisk – faktisk er der så meget gang i den, at det ikke engang er svært at ‘fange’ to bier i samme blomsterstand. Der er også blevet plads til et par gæstearbejdere derude – her en humlebi af en slags og en svirreflue.

DSC_0821 DSC_0820

Fortsat god sommer derude 🙂