Dagens bryg

Så er der brygget to bryg i dag.

Det ene er en hus-favorit – nemlig en amerikansk hvedeøl – Rocky Wheat – inspireret af en øl smagt og beskrevet af Den Fibrofile under et besøg i Keystone. Smagt forsigtigt til med Cascade humle (den skal jo ikke blive for bitter), og ellers en øl i den lyse og drikkevenlige ende af skalaen.

Den anden er et forsøg på at brygge en Session bitter (Best bitter). Der er brugt den engelske Maris Otter malt og forsigtige mængder af karamelmalt for at give noget krop. Som noget nyt er der også anvendt havremalt – det skulle give en nøddeagtig smag og aroma. Nu må vi se – jeg glæder mig i hvert fald til den er færdig.

For begge øl gælder, at effektiviteten i brygningen var ret høj. Det betyder i sidste ende nok at alkoholindholdet bliver en anelse højere end det tilsigtede. Det er vist til at leve med.