Lidt om vores honning

Forårshonningen er høstet i starten af juni. Honningen indeholder nektar fra pil, mælkebøtte, frugttræers og frugtbuskes blomster.

Sensommerhonning indsamles fra hvidkløveren blomstrer og frem til lindetræerne er afblomstret i starten af aubust. Her er også nektar fra syren, tjørn, lavendel, merian og sommerblomster fra den vilde natur og haven

Planternes nektar består af sukker og 60-80% vand

Bierne fjerner det meste af vandet samt spalter rørsukker i druesukker – som nemt danner krystaller, og i frugtsukker – som forbliver flydende. Forholdet mellem drue- og frugtsukker er forskelligt afhængig af planteart.

Forårshonning har et højt indhold af druesukker og et lavt indhold af frugtsukker.
Krystallerne giver en fast honning. Til gengæld er forårshonningen den mildeste i smagen.

Sensommerhonning har et lavt indhold af druesukker og et højt indhold af frugtsukker.
Honningen bliver mere flydende på grund af et lavere indhold af krystaller – og er som regel stærkere i smagen.

Da bierne inde i staderne ’snakker sammen’ (ved at danse!) om hvor de henter nektar, kan to stader der står lige ved siden af hinanden sagtens producere honning, der smager vidt forskelligt. Honningen fra Kongskovs Honning er derfor mærket med stade nummer.

Vi laver honning uden brug af pesticider – og koldrører den for at bevare den gode smag

Comments

  1. Vores honning er aldrig sa ensidig som dette. Netop en blanding af nektar fra en hulens masse forskellige urter, stauder og tr?er sikrer, at honningen fra Borum og True Skov far et stort indhold af unikke smags- og sporstoffer.

    1. Det synes jeg nu heller ikke, jeg skriver. Nærmest tværtimod! Vi bor i et villaområde, hvor der netop er en stor diversitet af blomster. Overraskende nok betyder det at honningen fra to stader, der står lige ved siden af hinanden kan smage meget forskelligt.
      Det, der overvejende er beskrevet i det ovenstående er indholdet af sukkerstoffer, og det er grundlæggende de samme sukkerarter der er tilstede i forskellige honninger; dog i varierende mængder. Så lige, hvad det angår er din skovhonning nok ikke meget mere divers (uden at det skal være en slags konkurrence…)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *